Ужгородка

Новини Закарпаття

В Європі тепличники змінюють пріоритети з томатів на користь огірків

Огірок – це культура, яка росте дуже швидко і дає швидкий урожай і, відповідно, виручку

Нідерландський виробник Schenkeveld Zijtwende, котрий раніше вирощував томати з досвічуванням, через енергетичну кризу перебудувався на виробництво огірків, повідомляє AgroTimes.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

Раніше ми вирощували там помідори Piccolo, використовуючи додаткове освітлення, але через енергетичну кризу ми перестали це робити. Разом із менеджером із вирощування компанії Schenkeveld Zijtwende ми вирішили вирощувати огірки без досвічування. Це дає цій локації хороші нові перспективи, – зазначив керівник компанії Річард Шенкевельд.

Огірок – це культура, яка росте дуже швидко і дає швидкий урожай і, відповідно, виручку. Крім того, минулими роками площі вирощування огірків у Нідерландах дещо скоротилися і попит на цей овоч є. До того ж раніше компанія також вирощувала огірки.

Шенкевельд додав, що його компанія завжди була серед найкращих виробників томатів, тож і у виробництві огірків хоче бути серед лідерів.

Нагадаємо, великі тепличні комбінати зменшили вирощування огірків та збільшили — томатів, адже вони потребують менше енерговитрат. Про це розповів власник тепличного господарства на Дніпропетровщині Максим Мироненко у блозі компанії Rijk Zwaan Ukraine.

Українські тепличні комбінати цього тижня підвищили відпускні ціни на огірок, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. За словами галузевих експертів, подорожчанню цієї продукції на українському ринку сприяють одразу кілька факторів. Насамперед зростанню відпускних цін сприяє скорочення пропозиції огірка на ринку. Водночас попит у даному сегменті досить високий, ця продукція має попит не тільки на свіжому ринку, але й переробними підприємствами.

Landlord повідомляв, в  Україні зростають ціни на білокачанну капусту.

Окрім цього, в Україні стрімко зростає ціна на якісний тепличний томат, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. За інформацією проєкту, через сильну спеку різко погіршилася якість даної продукції. Виробники нерідко повідомляють, що на плодах залишаються опіки через активне сонце. У результаті на ринку зростає пропозиція некондиційного томату, тоді як якісної продукції мало пропонується.

Ціни на овочі, фрукти і ягоди наразі більше залежать від зміни логістичних маршрутів і вартості пального. Проте, по Україні не спостерігатиметься дефіциту овочевих культур через тимчасову окупацію південних регіонів. Про це розповів директор департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак.

З початку повномасштабної війни в Україні деякі кооперативи перепрофілювалися: з вирощування ягід перейшли на овочі. Саме так вони хочуть допомогти країні вистояти та забезпечити населення продовольством.

У місті Ніжин Чернігівської області планують створити музей огірка.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору