Ужгородка

Новини Закарпаття

У США відреагували на спроби Китаю досягти миру в Україні

Про це заявив 17 березня під час онлайн-брифінгу координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає “Укрінформ”.

«Дуже важливо, щоби він (Сі Цзіньпін – ред.) почув і українську сторону, а не тільки путіна, не лише російську точку зору»,- зауважив представник адміністрації США.

Він вкотре повторив занепокоєння Вашингтона щодо так званого китайського «мирного плану» щодо врегулювання ситуації в Україні, а також намірів Пекіна «сприяти переговорам» в умовах, коли рф не збирається лишати окуповані українські території.

«Це було б односторонньою вигодою й відображало б лише російську точку зору», – зазначив Кірбі про ініціативу КНР щодо негайного перемир’я та пошуку компромісів між Києвом і москвою.

«Припинення вогню зараз означатиме ратифікацію російських завоювань і, по суті, визнаватиме здобутки рф та її спробу силою завоювати території своїх сусідів», – підкреслив представник адміністрації США.

Він наголосив, що це також дозволить російським військам продовжувати окупацію суверенної української території, а це, звісно, не відповідає принципам Статуту ООН.

«Ми не вважаємо це кроком до справедливого й міцного миру», – зауважив представник Білого дому.

Кірбі зазначив, що забезпечення такого миру має передбачати українські погляди та поважати основну ідею суверенітету й територіальної цілісності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору