Ужгородка

Новини Закарпаття

На Тернопільщині чоловік втратив 14 тисяч, оформляючи “грошову допомогу”

Як встановили правоохоронці, 58-річний потерпілий – мешканець Запорізької області, який наразі проживає в одному із сіл Кременецького району, в одному із месенджерів побачив оголошення про виплати грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам від міжнародного фонду. У сповіщенні було посилання на невідомий вебресурс. Чоловік перейшов на вказаний сайт та ввів там дані своєї банківської картки. Вже за кілька хвилин отримав повідомлення про те, що з його рахунку зняли гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські закликають громадян бути обережними. 

“Не переходьте за підозрілими посиланнями та у жодному разі не вводьте дані своїх банківських карток. Перевіряйте інформацію про грошові виплати на офіційних джерелах. Уважно перевіряйте чи існують такі організації, від імені яких ви отримали повідомлення. Встановіть індивідуальні ліміти на операції з вашою платіжною карткою. Якщо ж фінансова інформація розголошена, негайно зверніться до банку та заблокуйте картку, повідомте про випадок шахрайства до поліції”, – наголошують правоохоронці. 

Нагадаємо, шахраї обікрали тернополянку, яка шукала роботу в інтернеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору