Ужгородка

Новини Закарпаття

На Рівненщині можуть конфіскувати землю у росіян та білорусів

Наразі робота на даному напрямку триває.

Прокурорами на території Рівненської області виявлено земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перебувають на праві власності у  громадян російської федерації та республіки білорусь, що набуті ними у порядку спадкування, повідомляє пресслужба прокуратури.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Законодавством передбачено, що землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Невиконання зазначеними особами вказаного обов’язку є підставою для примусового припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації за рішенням суду.

Тому, органами прокуратури з метою захисту інтересів держав до судів області вже пред’явлено 15 позовів щодо 37 земельних ділянок.

Наразі робота на даному напрямку триває.

Питання перебування у власності іноземців чи осіб без громадянства земель сільськогосподарського призначення, набутих ними у власність у порядку спадкування, перебуває на контролі обласної прокуратури.

Нагадаємо, росіяни ціленаправлено та свідомо мінують поля України, розраховуючи якомога сильніше нашкодити українській сільгоспгалузі.

Деякі експерти вважають, що на розмінування полів доведеться витрати вдвічі більше грошей, ніж це заявлено офіційно, тобто 4 мільярди євро.

Чехія має намір долучитися до операцій з розмінування українських сільськогосподарських земель.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) планує допомогти сільським господарствам “сірих” зон у знищенні вибухових об’єктів.

Американська компанія PepsiCo виробляє продукцію українських сокових брендів “Sandora” та “Садочок” в російській федерації, а потім реалізує на ринках Білорусі, Грузії та в інших країнах СНД.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору