Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна та Латвія розвиватимуть нові логістичні шляхи – Шмигаль

Україна є частиною європейської системи TEN-T, і це відкриває перед нами можливість спільно з Латвією, іншими балтійськими країнами та Польщею працювати над новими логістичними шляхами й напрямками

Під час зустрічі з прем’єр-міністром Кріш’янісом Каріньшем спільно з главою українського уряду Денисом Шмигалем домовилися зміцнювати й розвивати наші торговельно-економічні відносини. Про це прем’єр України повідомив у Facebook.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Україна є частиною європейської системи TEN-T, і це відкриває перед нами можливість спільно з Латвією, іншими балтійськими країнами та Польщею працювати над новими логістичними шляхами й напрямками. Це є перспективою для багатосторонньої кооперації та зміни логістики на європейському континенті.

Шмигаль висловив вдячність Латвії за рішення брати участь у проєктах відновлення інфраструктури Чернігівської області.

Спільними зусиллями відновимо Україну та безпеку в усій Європі, – наголосив він.

Раніше Президент Латвії Егілс Левітс зазначив, що Латвія може допомогти Україні з експортом зернових через латвійські порти.

Нагадаємо, Литва та Україна планують розвивати нові транспортні коридори з Клайпеди до Одеси та інших українських портів, покращувати залізничне сполучення між країнами та збільшувати обсяги вантажоперевезень.

Раніше Міністерство інфраструктури України погодилося з пропозицією “Укрзалізниці” про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%.

Французька лізингова компанія Ermewa передала Rail Cargo Logistics (австрійська Rail Cargo Group) 200 новозбудованих вагонів-зерновозів для перевезення збіжжя з України.

Консалтингова компанія DB Engineering&Consulting визначила кілька маршрутів у Європі, які сумісні з українськими вагонами-хоперами.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору