Ужгородка

Новини Закарпаття

Порт у Канаді застосовує штучний інтелект для покращення екології

Проєкт надає дані в реальному часі про маршрут, швидкість і положення суден, що прямують до Монреаля

Управління порту Монреаля застосовує штучний інтелект, який допомагає вимірювати та зменшувати викиди вуглекислого газу з суден, передає usm.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Проєкт адміністрація порту запустила разом з канадською компанією Global Spatial Technology Solutions (GSTS). Використовуючи платформу GSTS OCIANA AI, проєкт надає дані в реальному часі про маршрут, швидкість і положення суден, що прямують до Монреаля.

Після чого, дані аналізуються для отримання точної оцінки часу прибуття судна та коригування його маршруту відповідно до наявності причалів у порту Монреаля. Це дає можливість суднам оптимізувати швидкість плавання.

Своєю чергою це зменшує споживання палива та викиди парникових газів, скорочує час стоянки на якорі перед причалюванням і сприяє оперативному плануванню й оптимізації.

Як зазначив генеральний директор GSTS Річард Колац, технологія можливість покращить наскрізне управління логістикою та дозволить оптимізувати вантажі, що доставляються морем.

Нагадаємо, у Нідерландах запущено оновлену систему водної нарізки овочів. Нею керує штучний інтелект, що дозволяє продовжити термін зберігання продукції.

Ізраїльський стартап MetoMotion зазначає, що безпілотна машина скорочує витрати на збирання врожаю на 50%; стартап прагне зібрати 8 мільйонів доларів для розширення виробництва. Компанія розробила першого робота зі штучним інтелектом для збору помідорів, який може скоротити потреби у робочій силі під час збирання врожаю приблизно на 90% та знизити виробничі витрати приблизно на 50%.

Швейцарська дослідницька компанія ETH Zurich за два роки досліджень розробила робота-збирача, який здатний замінити 3,5 працівника, збирає томати без пошкоджень.

Минулими роками впровадження інновацій у сільське господарство дало змогу коригувати способи обробки культур та інші процеси. Фермерові навіть не потрібно мати досвід, щоб використовувати технології та побачити, як вини змінюють відповідну діяльність, роблять її вигіднішою, ефективнішою, безпечнішою та простішою.

Український Smart Oasis Farm вже успішно представив свою “розумну ферму” у Кувейті.

Вчені створили міні робота-фею для запилення рослин.

Компанія “Епіцентр” використовує штучний інтелект (ШІ) для створення контенту, елементів програмного коду, рекламних банерів та голосових повідомлень.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору