Ужгородка

Новини Закарпаття

Аграрна самооборона: кіровоградські фермери взяли до рук зброю, аби захиститися від рейдерів

Щоб захистити свої господарства від рейдерських захоплень, фермери з Бобринця, на Кіровоградщині, заснували аграрну самооборону. Об’єднання діє з 2017 року і наразі запитує, що може сьогодні зробити держава для захисту права власності в країні.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

Бобринецькі аграрії – одні з тих, котрі не стали чекати дій від держави, а вирішили організуватися і виступити на захист своєї власності. Заснував об’єднання фермер Юрій Крутько. Саме він і запросив (під час запису телепрограми) міністра Тимофія Милованова приїхати до них – обговорити питання, пов’язані із земельною реформою.

«Вчора я побачив кілька господарств, де фермери десятками років вкладали кошти, працю та душу, а сьогодні чекають гарантій від держави, щоб це зберегти. Ні, не чекають, а самоорганізовуються захищати себе. Але також готові подивитись на те, що зробить держава для захисту прав власності», – написав Тимофій Милованов.

Міністр розповів, що планує зробити уряд для запобігання рейдерству в Україні:

Landlord раніше повідомляв про те, що у Верховній Раді підтримано до другого читання законопроєкт № 0858 з протидії рейдерству. Документ передбачає низку заходів щодо захисту прав володіння і користування земельними ділянками.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору