Ужгородка

Новини Закарпаття

Зеленський відповів на петицію про цивільні партнерства

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Президент наголосив, що українська держава свідомо обрала рух назустріч європейським стандартам, основу яких становлять демократія, верховенство права та права людини. Він нагадав, що торік відповідав на петицію про одностатеві шлюби. Тоді він вказав, що за Конституцією шлюб може бути між жінкою та чоловіком, а в умовах воєнного стану Конституцію змінювати не можна.

«Розглядаючи влітку минулого року петицію щодо одностатевих шлюбів, я акцентував увагу на тому, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка (стаття 51). В умовах воєнного чи надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена (стаття 157). Тож я звернувся до Кабінету міністрів України з пропозицією опрацювати питання щодо запровадження інституту зареєстрованого цивільного партнерства», — пише президент.

Тому Мін’юсту доручили розробити законопроєкт про цивільні партнерства для людей, які не перебувають у шлюбі. Міністерство юстиції наразі працює над запровадженням інституту цивільного партнерства з визначенням правових засад, порядку і наслідків його державної реєстрації, а також правового статусу й особистих немайнових та майнових прав і обовʼязків партнерів з урахуванням особливостей вже наявних правових інститутів.

Нагадаємо, 14 березня у парламенті зареєстрували законопроєкт №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Він перебуває на розгляді в комітеті парламенту з питань правової політики. Згідно з відповіддю Зеленського, до документа є зауваження та пропозиції, що потребують доопрацювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору