Звіт OWA демонструє, що яйця без кліток стають звичним явищем у світі глобальної індустрії яєць завдяки наполегливим зусиллям 98 організацій із захисту тварин у 70 країнах, що входять до OWA
Згідно з даними, опублікованими альянсом Open Wing Alliance (OWA) у своєму Звіті про реалізацію яєць без кліток, світові харчові компанії переходять на безклітинне яйця безпрецедентними темпами. Примітно, що 89% залучених компаній виконали встановлені терміни до 2022 року, пише Foodingredients1.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Харчові корпорації в усьому світі взяли на себе майже 2500 зобов’язань вилучити жорстокі клітки зі своїх ланцюгів постачання яєць, і 1157 із цих компаній успішно перевели свої ланцюжки постачань на такий режим.
Звіт OWA демонструє, що яйця без кліток стають звичним явищем у світі глобальної індустрії яєць завдяки наполегливим зусиллям 98 організацій із захисту тварин у 70 країнах, що входять до OWA.
Координатор глобальних корпоративних проєктів в Open Wing Alliance Еббі Сарфас зазначає, що швидкий перехід компаній на виробництво яєць без використання кліток не тільки підвищують лояльність клієнтів, але вони також слугують переконливим прикладом для інших компаній, які мають слідувати крайнім строкам зобов’язань щодо відмови від використання кліткового утримання птиці.
На цей час простір для вирощування курей зазнає різноманітних змін, таких як розробка нових методів редагування генів, щоб пом’якшити вбивство одноденних курчат, світові запаси яєць скорочуються під тиском пташиного грипу, а виробники зіштовхуються зі стрімкими цінами через вторгнення рф в Україну.
Європейське агентство з безпеки харчових продуктів нещодавно опублікувало термінові рекомендації для поліпшення благополуччя вирощуваних курчат-бройлерів і курей-несучок. Оцінки закликають виробників до широкомасштабних поліпшень для вирощуваних на фермі курчат, зокрема, припинення використання кліток і каліцтв за одночасного забезпечення поліпшених умов.
Нагадаємо, німецький підприємець, що тримає органічну ферму поблизу міста Нердлінген, збудував спеціальний міст завдовжки 40 метрів, аби його кури могли переходити на луг через автомобільну трасу.
Корм є одним з найважливіших факторів, що визначають колір курячого жовтка. В опублікованому дослідженні за 2022 рік вивчався колір жовтків двох груп курей. Так, одну групу курей вирощували на основному раціоні, тоді як другу групу годували особливим кормом з додаванням каротиноїдів. Згодом, колір жовтків яєць другої групи птахів суттєво відрізнявся за яскравістю та жовтизною.
Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.
Розслідування ЄС показало, що майже половина меду, імпортованого до ЄС, може бути “фальсифікованою”, а близько 60% — з домішками сторонніх цукрів. З продукту, перевіреного в межах розслідування, 46% не відповідали Директиві щодо меду – законодавству ЄС, яке визначає, що можна маркувати медом, інформує just-food.
Анна Лиса
Джерело: Landlord