Ужгородка

Новини Закарпаття

На Закарпатті створили унікальне помаранчеве вино за старовинною технологією

Orange Wine створюють з білого винограду за тим методом, як із червоного

Виноробня Закарпаття “Шато Чизай” вперше в Україні створила помаранчеве вино – Furmint Orange, повідомляє пресслужба компанії.

Orange Wine створюють з білого винограду за тим методом, як із червоного. Сік не відділяють, він бродить на шкірці виноградних ягід. Потім вино ще три місяці на ній витримується та відпочиває в дубовому барику.

Зробили вино за технологією, якій тисячі років, – зазначили у дописі.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Оскільки вино максимально насичується цінними речовинами з ягід, його вважають еліксиром молодості та здоров’я. За інформацією виноробні, партія унікального вина лімітована. Випустили тільки 2 тисячі пляшок.

Facebook

Ми в Шато Чизай любимо робити не просто вина безкомпромісної якості. Нам цікаво створювати особливе, унікальне вино, вино з власним характером. Новинка Furmint Orange – теруарне вино, результат творчих пошуків, експериментів Шато Чизай, так, робота над помаранчевим вином тривала три сезони, доки нас задовольнив результат, – зазначив засновник виноробні Шато Чизай Геннадій Гутман.

Історія технології створення помаранчевих (або ж бурштинових, мідних чи навіть рудих) вин сягає тисячоліть.

Нагадаємо, виноградна лоза має довгу історію як одна з найдавніших культур у світі. Вино, вироблене з винограду, було одним з перших продуктів, які продавалися у всьому світі, відіграючи ключову роль в обміні культурами, ідеями та релігіями. Наприкінці льодовикового періоду виноградна лоза походить від європейської дикої лози. Сьогодні існує лише кілька реліктових популяцій цієї дикої лози, одну з яких можна знайти на півострові Кетч уздовж річки Рейн, між містами Карлсруе та Мангейм, пише scitechdaily.

Соковитий виноград Ruby Roman – названий так у Японії через свій червоний колір. Завдяки вартості йому вдалося поставити світовий рекорд та стати найдорожчою ягодою у світі. Ruby Roman також закріпив за собою місце у книзі світових рекордів. У 2020 році в Японії гроно цього винограду було продано на аукціоні за 12 000 доларів.

Загалом виноградарство забезпечує від 5 до 7 тисяч постійних робочих місць у сільській місцевості, тоді як у сезонний період ця цифра подвоюється. У виноробній галузі додатково працюють ще майже 4500 осіб.

Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.

Глобальне потепління може суттєво змінити найближчим часом і смак вина. Воно стане більш солодким та пряним, а ще воно матиме менше додаткових квіткових ароматів.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору