Ужгородка

Новини Закарпаття

Аграрії вже засіяли 10 із 13 млн га запланованих площ

Заплановані площі повною мірою задовольняють внутрішню потребу нашого ринку й залишають значний простір для експорту та, відповідно, підтримки економіки

Українські аграрії засіяли сільськогосподарськими культурами 10 млн га із запланованих 13 млн га. Посівна відбувається і у прифронтових районах, там активно обстежують та розміновують землі, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Попри всі труднощі, вже засіяно більш як 10 мільйонів га. Загалом очікуємо цьогоріч засіяти понад 13 мільйонів. Це повною мірою задовольняє внутрішню потребу нашого ринку й залишає значний простір для експорту та, відповідно, підтримки економіки.

Глава уряду зазначив, що ще одним викликом і для аграріїв, і для всієї країни залишається мінна небезпека. Розмінування визначене як один із наших ключових пріоритетів для відновлення на цей рік, створено спеціальний відповідальний орган.

Залучаємо кошти, техніку та технології, аби процес просувався швидше. Зараз вдалося обстежити вже 110 тис. га і виявити більше ніж 600 тисяч вибухонебезпечних предметів. Розмінування, особливо у прифронтових регіонах, дозволяє проводити там посівну та повертати життя у громади, – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, у Cygnet повідомили, що завершили посівну кампанію 2023 року. Про це пресслужба зазначила у Facebook.

В Україні триває посівна кампанія – 2023. Українські аграрії розпочали сівбу сої, зокрема 13 регіонів уже посіяли 18,8 тис. га.

Фахівці академії аграрних наук України виклали своє бачення проблем і перспектив посівної кампанії 2023 року.

Відсутність атмосферних опадів та поява теплих погожих днів створили сприятливі умови для проведення весняного посіву на Рівненщині.

На Вінниччині підприємства переглянули технологічні процеси вирощування культур щодо оптимізації та раціонального використання матеріально-технічних ресурсів. Нині очікується, що структура посівних площ у 2023 році зазнає певної трансформації.

Сівба кукурудзи в Україні розпочалася вже в першій декаді квітня, першою стартувала Сумщина. Водночас, продовжилися жнива культури, що додало аграріям сумнівів у доцільності включення зернової в цьогорічну сівозміну. Через проблеми з логістикою та низку інших проблем, в Україні почали зменшувати площі під кукурудзою, це стосується навіть агрохолдингів.

Компанія “Росток Холдинг” завершила весняну посівну кампанію. Як повідомляє пресслужба компанії, загалом засіяно понад 10 тис. га площ. З них понад 5,2 тис. га кукурудзи, 1,77 тис. га — озимої пшениці, 1,73 тис. га соняшнику та 600 га — інші культури.

У п’яти кластерах ІМК на Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині було засіяно ярими культурами 78,5 тис. га, зокрема 46,3 тис. га кукурудзою і 32,2 тис. га соняшником, повідомляє пресслужба компанії.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору