Ужгородка

Новини Закарпаття

Термінал “Транссервіс-2008” скаржитиметься до ДБР на дії БЕБ

“Транссервіс-2008” є зерновим складом, який надає послуги зі зберігання, транспортування та перевалки зерна зокрема тих компаній які працюють у межах зернового коридору

У компанії “Транссервіс-2008” заявили, що направлять скаргу до Державного бюро розслідування (ДБР) щодо перевищення влади або службових повноважень працівниками Бюро економічної безпеки України (БЕБ). Про це заявив директор компанії Павло Хомутовський, передає Forbes.

11 травня працівники БЕБ почали обшук на території зернового термінала “Транссервіс-2008”. Слідчі дії завершились 24 травня. Протягом цього часу підприємство не могло виконувати свою діяльність.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Працівники БЕБ розслідують факт ухиляння від сплати податків іншої юридичної особи. Можливо мова йде про компанію ​​Транзит Агро-М, зазначає Хомутовський. В БЕБ вважають, що “Транссервіс-2008” міг бути причетним до злочинної схеми, зазначається у листі ВАР. Слідчі вважають що “Транссервіс-2008” незаконно вивозив сільськогосподарську продукцію через Одеські морські порти, — мовиться у повідомленні.

“Транссервіс-2008” вручили ухвалу слідчого судді Печерського районного суду про накладення арешту на частину зерна, що зберігається на терміналі. Хомутовський зазначив, що “зараз частково заблоковані потужності підприємства”.

“Транссервіс-2008” є зерновим складом, який надає послуги зі зберігання, транспортування та перевалки зерна зокрема тих компаній які працюють у межах зернового коридору. За даними Opendata bot у 2022 році дохід компанії склав близько 476 млн грн.

Нагадаємо, 26 жовтня для суден, які йдуть в українські порти в рамках “зернового коридору”, запровадили електронну чергу. Подібна технологія була раніше впроваджена та показала свою ефективність у Дунайських портах.

Електронна черга дозволила зробити прозорим планування заходу та виходу суден у портах Великої Одеси, однак вона не розв’язує проблему інспекції в Босфорі.

З метою збільшення обсягів експорту “великим” суднам, які доставляють агропродукцію з портів Великої Одеси в рамках “зернового коридору”, продовжили пріоритетність при проходженні Босфору.

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб ТОВ “ВСМПО Титан України”, в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Бенефіціарним власником товариства є громадянин російської федерації, наближений до кремля Михайло Шелков, проти якого введені санкції РНБО.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору