Ужгородка

Новини Закарпаття

У “Контінентал” завершили весняну посівну: засіяли ярими понад 100 тис. га

Під урожай 2023 року “Контінентал” засіяв площу понад 185 тис. га

Компанія “Контінентал” завершила весняний посів ярих культур. Засіяно всі планові площі — 104 тис. га, повідомили у пресслужбі у Facebook.

У цьогорічній структурі традиційні культури — соняшник, кукурудза, соя та ріпак, а також важливі для продовольчої безпеки цукровий буряк і гречка.  Фінішували, крім того, з посадкою картоплі, під яку відвели понад 2 тис. га.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Роботи на всіх масивах завершені. Завдяки злагодженості команди нам вдалося засіяти відведені площі в допустимі агрономічні терміни. Цьогорічна посівна кампанія мала свої труднощі. Через затяжні дощі й низький температурний режим роботи проводили з перервами, а завершення посівної дещо відтермінували.  Проте сприятлива погода, яку прогнозують найближчим часом, дозволить компенсувати зміщення календарних термінів та в підсумку досягти планових фаз розвитку культур. Налаштовані отримати рівномірні сходи на всіх площах, — зазначив генеральний директор компанії Георг фон Нолкен.

У компанії перейшли до наступних агрооперацій, зокрема внесення засобів захисту рослин і міжрядкового обробітку. На черзі — підготовка до жнив. Під урожай 2023 року “Контінентал” засіяв площу понад 185 тис. га.

Довідка. “Контінентал Фармерз Груп” — об’єднана компанія, яка сформована на основі активів “Мрія Агрохолдинг” та Continental Farmers Group. Земельний банк “Контінентал Фармерз Груп” — 195 тис. га в Західній Україні.

Нагадаємо, у Cygnet повідомили, що завершили посівну кампанію 2023 року. Про це пресслужба зазначила у Facebook.

В Україні триває посівна кампанія – 2023. Українські аграрії розпочали сівбу сої, зокрема 13 регіонів уже посіяли 18,8 тис. га.

Фахівці академії аграрних наук України виклали своє бачення проблем і перспектив посівної кампанії 2023 року.

Відсутність атмосферних опадів та поява теплих погожих днів створили сприятливі умови для проведення весняного посіву на Рівненщині.

На Вінниччині підприємства переглянули технологічні процеси вирощування культур щодо оптимізації та раціонального використання матеріально-технічних ресурсів. Нині очікується, що структура посівних площ у 2023 році зазнає певної трансформації.

Сівба кукурудзи в Україні розпочалася вже в першій декаді квітня, першою стартувала Сумщина. Водночас, продовжилися жнива культури, що додало аграріям сумнівів у доцільності включення зернової в цьогорічну сівозміну. Через проблеми з логістикою та низку інших проблем, в Україні почали зменшувати площі під кукурудзою, це стосується навіть агрохолдингів.

Компанія “Росток Холдинг” завершила весняну посівну кампанію. Як повідомляє пресслужба компанії, загалом засіяно понад 10 тис. га площ. З них понад 5,2 тис. га кукурудзи, 1,77 тис. га — озимої пшениці, 1,73 тис. га соняшнику та 600 га — інші культури.

У п’яти кластерах ІМК на Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині було засіяно ярими культурами 78,5 тис. га, зокрема 46,3 тис. га кукурудзою і 32,2 тис. га соняшником, повідомляє пресслужба компанії.

В усіх аграрних підприємствах холдингу Ristone Holdings завершені весняні посівні роботи, передає пресслужба компанії.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору