Ужгородка

Новини Закарпаття

Очолюваний жінками стартап створив надпоживне веганське молоко з водоростей

Водоростеве молоко не містить цукру та на смак і запах його складно відрізнити від коров’ячого. Втім, має численну кількість переваг

Нова французька компанія Update Foods створила “ідеальне веганське молоко”, яке може конкурувати з коров’ячим.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Очолюваний жінками стартап мав на меті запропонувати споживачам альтернативний молочний продукт, відійшовши від традиційних рослинних інгредієнтів, який би спростив перехід на рослинне харчування, забезпечуючи при цьому смак та поживність, інформує newfood.

M!lk Update, нова альтернатива тваринного молока, виготовляється з бобів фаба, олії, отриманої з водоростей з використанням натуральних ароматизаторів, емульгаторів та текстуризаторів.

Водоростеве молоко не містить цукру та на смак і запах його складно відрізнити від коров’ячого. Втім, M!lk Update має численну кількість переваг.

M!lk Update є відмінним джерелом клітковини, має низький вміст насичених жирів та натрію, проте, багатий білком та молібденом, що є важливим мікроелементом, який допомагає розщеплювати токсини.

Молоко з олії водоростей містить на 24% більше магнію та на 3000% більше заліза, ніж коров’яче.

Завдяки складу нутрієнтів, водоростеве молоко допомагає уникнути проблем з травленням, не містить алергенів та має тривалий термін зберігання.

Update Foods заявляють, що їхнє “ідеальне веганське молоко”, завдяки унікальній комбінації інгредієнтів, може конкурувати на смак, консистенцією, зовнішнім виглядом, поживністю та вартістю з коров’ячим молоком.

Нагадаємо, веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору