Новий фрукт, відповідно, називається лимонною динею, і наразі його вирощують в обмежених кількостях п’ять фермерів у місті Фурано, Хоккайдо
Фермери Хоккайдо виростили абсолютно новий фрукт, круглий, соковитий і солодкий, як диня, але трохи кислуватий, як лимон, повідомляє SoraNews24.
Японська компанія Suntory Flowers, яка розробила лимонну диню, заявила, що це є результатом низки експериментів. І лише цього року диня зі смаком лимона вперше надійшла до супермаркетів.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Новий фрукт, відповідно, називається лимонною динею, і наразі його вирощують в обмежених кількостях п’ять фермерів у місті Фурано, Хоккайдо. Хоча він має таку ж форму, як і кавун, на шкірці відсутні звичні смуги, а внутрішня частина біла.
Цього року фермери сподіваються зібрати 3800 лимонних динь. Вони фактично одного розміру, тому продають не на вагу, а поштучно. Вартість однієї становить близько 824 грн.
Нагадаємо, пара кавунів у формі золотих злитків була продана фермером із дельти Меконга Донг Тапом (Dong Thap) на ринку південного мегаполіса за 1,5 млн в’єтнамських донгів VND ($65) за пару. Він не єдиний, хто творчо підходить до форм своїх баштанних. Фермер Тран Ван Кунг з району Лай Вунг також продавав спеціальні кавуни під час свята Тет (в’єтнамський Новий рік за місячно-сонячним календарем).
Компанія Plant & Food Research Ltd (PFR) із Нової Зеландії розробила лінійку сортів абрикоса. Виробники цієї кісточкової культури потребують нових сортів, що добре переносять умови ранньої весни, мають стабільну врожайність, гарні смакові якості, текстуру та лежкість плодів.
Анатолій Лаба, селекціонер, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників вирощує в селі Пільний Олексинець Хмельницької області гібриди кісточкових, у тому числі й чорну абрикосу.
Червоноплідні яблука з деталізованими малюнками пам’яток архітектури та відомих картин вирощують у префектурі Аоморі на півночі Японії та експортують до Франції.
В Австралії розробляють програму селекції для підвищення жаростійкості пшениці. Cпільний проєкт між Університетом Сіднея, InterGrain, Agriculture Victoria та Департаментом первинної промисловості та регіонального розвитку Західної Австралії працює над виведенням більш стійких до спеки сортів пшениці.
Американська селекційна компанія Fall Creek Farm & Nursery вивела новий сорт лохини. Селекціонери презентували сорт PeachyBlue ‘ZF08-029’, що виділяється великими ягодами, високою врожайністю та персиковим ароматом.
Бразильський науково-дослідний інститут кави розпочав вирішальний етап у двадцятилітньому проєкті з розробки сортів кави арабіка, які природньо не містять кофеїну. На думку дослідників, ця розробка може мати значний комерційний потенціал
Анна Лиса
Джерело: Landlord