Ужгородка

Новини Закарпаття

Вчені вивчають переваги горіхового борошна для безглютенового хліба

За результатами дослідження після додавання горіхового борошна до хліба значно збільшився об’єм батона

У новому дослідженні вчені розглядали горіхове борошно як альтернативу для людей, які дотримуються безглютенової дієти. Вчені визначали фізичні, хімічні та сенсорні зміни хліба з низьким вмістом вуглеводів, коли до нього додавали горіхове борошно, передає news-medical.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Рецепт хліба передбачав гречане борошно, лляне борошно та частково знежирене горіхове борошно та інші інгредієнти.

Були оцінені сенсорні якості хліба, такі як смак, колір, текстура, аромат і загальна прийнятність.

За результатами дослідження після додавання горіхового борошна до хліба значно збільшився об’єм батона. Також зросла концентрація білка в хлібі. Крім того, додавання горіхового борошна зменшило яскравість м’якушки, але збільшило почервоніння та жовтизну.

Так само кількість жиру зросла з 3,3 г до 7,3 г/100 г, тоді як вміст вуглеводів зменшився з 22 г до 7,2 г/100.

Нагадаємо, на Миколаївщині випікають 100% амарантовий хліб.

В Україні розпочав роботу Фонд відновлення хлібної галузі. Він створений для матеріальної та технологічної підтримки українських підприємств хлібобулочної та кондитерської галузі, які постраждали внаслідок російської агресії. Ініціатором створення фонду виступив виробник інгредієнтів для хлібобулочної та кондитерської промисловості “Пуратос Україна”.

Наразі близько 20% підприємств хлібопекарської галузі зруйновані або не повернулися до виробництва з початку війни. Але в Україні є мережа потужних хлібозаводів, розрахованих на виробництво масових хлібів зі значним резервом потужностей. Вони дозволяли нагодувати 50 млн людей.

В Україні очікується підвищення цін на хліб. Воно пов’язане з відключеннями електроенергії, що впливає на умови виробництва та зберігання продукції.

Повернення торговельними мережами хлібних виробів виробникам досягає 8%. Тобто кожна 12-та буханка хліба повертається нереалізованою, і оскільки термін реалізації минув, вона підлягає утилізації.

Наступного року дефіцитом в Україні за рік може стати житній хліб, так само як перлова та ячна крупа.

Ціна на хліб у Європейському Союзі в серпні зросла майже на 20%, оскільки вторгнення рф в Україну, яка є основним експортером зерна та добрив, продовжувало підривати світові ринки та прискорювало загальну інфляцію.

Пекарня “Жицень” випікає у місті Рівному унікальний хліб на заквасках – чорний з чорнилами каракатиці, житній “Гетьман” із чорносливом, дитячий з обдирного борошна та без цукру та безліч іншого

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору