Експертна оцінка обсягу виробництва пива по Україні за 8 місяців 2023 року – 92,3 млн дал
За січень-серпень 2023 року виробництво пива в Україні зросло на 8,8% проти аналогічного періоду 2022 року, повідомляє пресслужба української галузевої компанії по виробництву пива, безалкогольних напоїв та мінеральних вод “Укрпиво”.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Експертна оцінка обсягу виробництва пива по Україні (крім пива безалкогольного з вмістом спирту до 0,5 об.%) за 8 місяців 2023 року – 92,3 млн дал, це становить 108,8% до аналогічного періоду 2022 року, – мовиться у повідомленні.
Також зауважується, що обсяг виробництва пива в Україні у січні-серпні цього року скоротився на 24,6% у порівнянні з показниками аналогічного періоду 2021 року.
Нагадаємо, за минулі 30 років площі вирощування хмелю в Україні зменшилися з майже 7,5 тис. га (1990 р.) до 400 га (2022 р.), тобто у 18,5 раза. Цей обсяг площ забезпечує лише 20% потреби пивоварних компаній у хмелі, решта імпортується.
Львівська пивоварня “Правда” випустила на ринок пиво з пелюсток троянд, про це інформує пресслужба бренду в Instagram.
У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.
Компанія Carrefour Polska оголосила, що випустила асортимент овочевого пива, який, за її словами, є першим у своєму роді в країні.
Новорічні ялинки на пиво перетворює компанія з Нідерландів. Екологічну акцію From Tree to Tipple (“Від дерева до напою”) пивовари започаткували ще два роки тому.
Пивоварня Hot House Brewing at Barone Gardens першою в Нью-Йорку розпочала вирощувати хміль у власній теплиці, з потенціалом 3-4 врожаї на рік. Завдяки комбінації тепличного та придбаного на ринку хмелю, тут виготовлятимуть оригінальні сорти пива.
Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.
Анна Лиса
Джерело: Landlord