Ужгородка

Новини Закарпаття

Уряд створив Інститут рибного господарства, екології моря та океанографії замість двох ліквідованих підприємств

Згідно з документом, нова організація підпорядковуватиметься Державному агентству меліорації та рибного господарства

Уряд ухвалив Розпорядження  №802 про утворення державної наукової установи “Інститут рибного господарства, екології моря та океанографії”. Державні підприємства “Інститут рибного господарства, екології моря та океанографії” та “Одеський  центр Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії” ліквідовуються.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Розпорядження “Деякі питання державних наукових установ, що належать до сфери управління Державного агентства меліорації та рибного господарства” ухвалено за пропозицією і погодженням з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Згідно з документом, нова організація підпорядковуватиметься Державному агентству меліорації та рибного господарства.

Організації ліквідовані відповідно до Порядку утворення, реорганізації та ліквідації державних наукових установ, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 710 “Про ефективне використання державних коштів”.

Протягом місяця Державному агентству меліорації та рибного господарства необхідно затвердити положення про державну наукову установу “Інститут рибного господарства, екології моря та океанографії”. А також вжити в установленому порядку заходів до закріплення за новою установою права оперативного управління майном ліквідованих підприємств.

Нагадаємо, у Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся круглий стіл щодо сучасного стану та перспектив розвитку наукових досліджень у рибогосподарських водних об’єктах України. Участь  у ньому взяв заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, представники Мінагрополітики, Держрибагентства, науковці рибної галузі та громадськість.

Популярність риби у світі продовжує зростати, а споживання перевищує будь-які попередні показники. Нині глобальне споживання риби становить понад 20 кілограмів на особу щороку.

Забудьте про гачок, волосінь і грузило. Ізраїльська харчова технологічна компанія вперше в історії надрукувала готове до приготування філе риби на 3D-принтері, використовуючи клітини тварин, культивовані та вирощені в лабораторії.

Науковці можуть навіть не заходити у воду, аби зʼясувати кількість прибережної риби завдяки штучному інтелекту.

У 2022 році майже 4 тис. суб’єктів господарювання здійснювали діяльність в умовах аквакультури. Загалом вони виростили понад 14,6 тис. т водних біоресурсів.

На початок вересня промислові рибалки виловили у водоймах України 3,6 тис. тонн водних біоресурсів, повідомили у Держрибагентстві.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору