ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із морських водоростей. Як повідомляється, він надає м’ясним праймерам рослинного походження смак “точного м’яса”
Корейський стартап харчових технологій HN-Novatech запустив у Сінгапурі ACOMS – перший у світі запатентований інгредієнт морських водоростей на основі гему для використання у рослинних замінниках м’яса, передає newfood.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із морських водоростей. Як повідомляється, він надає м’ясним праймерам рослинного походження смак “точного м’яса”.
Генеральний директор HN-Novatech Кім Ян Хі вважає залучення капіталу свідченням сильних перспектив компанії та очікує залучення клієнтів у найближчі місяці.
Якщо кінцевий продукт сподобається споживачам, перспективи південно-корейського стартапу дійсно великі. За даними Fortune Business Insider, у 2021 році обсяг світового ринку замінників м’яса оцінювався в $5,41 млрд, а до 2029 року, за прогнозами, зросте до $12,30 млрд.
Дані Innova вказують на те, що замінники м’яса є найшвидше зростаючою категорією в запуску екологічно чистих продуктів.
Ян-Хі акцентує, що сплеск альтернативної м’ясної промисловості спостерігається в США, Європі, а також в Азії. Особливо привабливим для запуску нових продуктів він називає Сінгапур – завдяки стратегічному розташуванню, державній допомозі та досвідченій робочій силі.
Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.
Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.
Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.
Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.
Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Джерело: Landlord