Житомирська область займає перше місце серед областей України за обсягами виробництва гречки, це відбувається четвертий рік поспіль.
Про це повідомила пресслужба Житомирської ОВА.
У 2023 році посівна площа гречки у всіх категоріях господарств області становить 25,1 тис. га, що на 1,1 тис. га більше, ніж минулого року.
Станом на 25 вересня 2023 року гречка зібрана на площі 9,4 тис. га (37,3% до прогнозу). Намолочено 11,0 тис. т зерна (+2,5 тис. т до минулого року на цю дату) за середньої урожайності 11,7 ц/га (+0,4 ц/га до минулого року). Відповідно до розрахунків, валове виробництво гречки аграрії очікують не менше 30 тис. т, що повною мірою забезпечить продовольчу потребу області та інших регіонів країни.