Ужгородка

Новини Закарпаття

У соусах з Нідерландів виявлено небезпечну бактерію

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області повідомило про виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів, які були ввезені до України.

Bacillus cereus – це умовно патогенний мікроорганізм, який може викликати харчові отруєння, шлункові захворювання, септицемію, ендокардит та вражати центральну нервову систему.

Також по темі: Держпродспоживслужба попереджає про виявлення кадмію в авокадо

За даними Держпродспоживслужби, небезпечні соуси були вироблені компанією Lekkerkerker Food в Нідерландах та були отримані компанією “Ян Дженреал Продуктс Україна” в Києві.

У разі виявлення цих соусів в обігу, споживачів просять негайно повідомити про це Держпродспоживслужбу.

Оператори ринку, які мають у своєму розпорядженні небезпечні соуси, зобов’язані вилучати їх з обігу та повідомляти про це Держпродспоживслужбу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору