Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області повідомило про виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів, які були ввезені до України.
Bacillus cereus – це умовно патогенний мікроорганізм, який може викликати харчові отруєння, шлункові захворювання, септицемію, ендокардит та вражати центральну нервову систему.
Також по темі: Держпродспоживслужба попереджає про виявлення кадмію в авокадо
За даними Держпродспоживслужби, небезпечні соуси були вироблені компанією Lekkerkerker Food в Нідерландах та були отримані компанією “Ян Дженреал Продуктс Україна” в Києві.
У разі виявлення цих соусів в обігу, споживачів просять негайно повідомити про це Держпродспоживслужбу.
Оператори ринку, які мають у своєму розпорядженні небезпечні соуси, зобов’язані вилучати їх з обігу та повідомляти про це Держпродспоживслужбу.