Ужгородка

Новини Закарпаття

Кейс фермерів зі Львіщини: козиний сир з лавандою та чилі

Родина Кмітів має власну ферму «Мукко» та міні-завод з виробництва 15 видів екзотичних сирів з козиного та коров’ячого молока.

У  сімейному господарстві  в Стрийському районі на Львівщині створили бізнес з нуля і зараз тримають 500 корів та тисячу кіз, обробляють близько 1 300 га землі. Виготовляють лише натуральні види сиру: із прованськими травами, трюфелем, перцем чилі, і навіть з лавандою.

Власники ферми діляться своєю мрією та амбітними планами: стати найбільшою у Європі козиною фермою на 8 тис. кіз, завоювати визнання сирів в Україні та світі.

Зараз на міні-заводі Кмітів переробляють щомісяця близько 160 т молока. До бізнесу залучене і молодше, і старше покоління. Ідея заснувати своє господарство належала батьку родини Миколі Кмітю. Син Миколи Назар розповів, що він професійно грав  футбол, але лікарі заборонили йому займатися цим на рік через травму. І тоді Назар з дружиною Алісою підтримати батьківську ідею ферми, справи пішли успішно.

Читайте: Пасічники Миколаївщини розробили розумні вулики

Микола Кміть розповів про переваги сімейного бізнесу, особливості якого можуть передаватися з покоління в покоління.

«Базовою цінністю є не сам бізнес як такий, а взаємини в родині», – підкреслює власник господарства.

Він пишається тим, що в них у сімейному бізнесі все ідеально Родина будує відкритий бізнес – можна приїхати та подивитися, як працює ферма, як виготовляється сир.

Як писав раніше Landlord, У Німеччині запровадили премію для фермерів за випас овець і кіз.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору