Яловичина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
47
48
39
37
40
Імпорт
2
2
2
2
2
Виробництво
307
301
291
287
294
– с/г підприємства
74
78
75
69
72
– господарства населення
233
223
216
218
221
Загальна пропозиція
356
351
332
327
336
Експорт
52
45
54
55
50
Споживання
250
261
235
226
240
Втрати
6
6
6
6
6
Кінцеві запаси
48
39
37
40
40
Загальний попит
356
351
332
327
336
Споживання на душу населення
5,8
6,1
5,5
5,4
5,7
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
Свинина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
46
46
50
55
50
Імпорт
5
4
8
36
35
Виробництво
647
640
631
602
545
– с/г підприємства
333
332
312
301
297
– господарства населення
314
308
319
301
248
Загальна пропозиція
698
690
689
693
630
Експорт
47
4
6
2
4
Споживання
592
623
615
628
571
Втрати
13
13
13
13
12
Кінцеві запаси
46
50
55
50
43
Загальний попит
698
690
689
693
630
Споживання на душу населення
13,8
14,6
14,5
14,8
13,6
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо свійської птиці (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
82
83
95
81
112
Імпорт
63
85
121
133
135
Виробництво
1 144
1 167
1 185
1 259
1 359
– с/г підприємства
968
992
1 014
1 085
1 171
– господарства населення
176
174
171
174
189
Загальна пропозиція
1 289
1 335
1 400
1 472
1 606
Експорт
182
242
273
331
410
Споживання
999
973
1 020
1 002
1 050
Втрати
24
25
26
28
30
Кінцеві запаси
83
95
81
112
117
Загальний попит
1 289
1 335
1 400
1 472
1 606
Споживання на душу населення
23,3
22,8
24,0
23,7
24,9
* прогноз
Інше м’ясо (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
2
2
2
2
2
Імпорт
0
0
0
0
0
Виробництво
35
34
34
34
34
– с/г підприємства
2
1
2
2
2
– господарства населення
34
32
33
33
33
Загальна пропозиція
38
36
36
36
36
Експорт
0
0
0
0
0
Споживання
35
33
33
33
33
Втрати
1
1
1
1
1
Кінцеві запаси
2
2
2
2
2
Загальний попит
38
36
36
36
36
Споживання на душу населення
0,8
0,8
0,8
0,8
0,8
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
177
179
186
175
203
Імпорт
70
92
131
171
172
Виробництво
2 133
2 141
2 140
2 182
2 232
– с/г підприємства
1 376
1 404
1 402
1 457
1 542
– господарства населення
757
737
738
726
690
Загальна пропозиція
2 380
2 412
2 457
2 528
2 607
Експорт
281
291
334
388
464
Споживання
1 876
1 891
1 904
1 889
1 894
Втрати
44
45
45
47
48
Кінцеві запаси
179
186
175
203
201
Загальний попит
2 380
2 412
2 457
2 528
2 607
Споживання на душу населення
43,8
44,3
44,8
44,7
45,0
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.
Субпродукти (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
14
14
13
14
14
Імпорт
29
24
24
28
28
Виробництво
166
163
160
155
147
– ВРХ
62
61
59
58
59
– свиней
101
100
99
94
85
– інші
3
3
3
3
3
Загальна пропозиція
209
202
197
196
189
Експорт
4
7
9
6
7
Споживання
183
174
167
169
162
Втрати
8
7
7
7
7
Кінцеві запаси
14
13
14
14
13
Загальний попит
209
202
197
196
189
Споживання на душу населення
4,3
4,1
3,9
4,0
3,9
* прогноз
Тваринний жир (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
9
8
8
10
9
Імпорт
56
45
54
60
60
Виробництво
63
62
61
59
54
– ВРХ
16
16
15
15
16
– свиней
46
45
45
43
38
– інші
1
1
1
1
1
Загальна пропозиція
128
115
123
128
123
Експорт
8
0
0
0
0
Споживання
107
103
109
115
110
Втрати
5
4
5
5
5
Кінцеві запаси
8
8
10
9
9
Загальний попит
128
115
123
128
123
Споживання на душу населення
2,5
2,4
2,6
2,7
2,6
* прогноз
М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
200
202
207
198
226
Імпорт
155
161
209
259
260
Виробництво
2 361
2 367
2 362
2 396
2 433
Загальна пропозиція
2 717
2 729
2 778
2 853
2 920
Експорт
293
298
343
395
471
Споживання
2 166
2 167
2 180
2 173
2 166
Втрати
57
56
57
59
60
Кінцеві запаси
202
207
198
226
223
Загальний попит
2 717
2 729
2 778
2 853
2 920
Споживання на душу населення
50,6
50,8
51,3
51,4
51,4
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.