Бенчмаркінгові дослідження, які вже протягом кількох років проводить Асоціація “Свинарі України”, показали, що часто вітчизняні виробники свинини демонструють кращі результати, ніж їх колеги з-за кордону. Саме тому в АСУ рекомендують не лише радитись з іноземними фахівцями, але й переймати досвід успішних українських господарств.
“Порівнюючи дані з нашого бенчмаркінгу із відповідними показниками досліджень у ЄС, США, Бразилії, бачимо, деякі українські виробники не тільки ідуть “в ногу” з колегами з інших країн, а й демонструють кращі показники. Мова не йде не тільки про флагманів галузі, навіть невеликим за розмірами господарствам є чим похизуватися. До дослідження долучаються виробники різного масштабу — від 1 тис. голів до понад 20 тис. голів”, – зазначає голова аналітичного відділу АСУ Олександра Бондарська.
Бенчмаркінгові дослідження від Асоціації “Свинарі України” дозволяють порівняти економічні та виробничі показники підприємств, а також вказують на недоліки в роботі, щоб виробники звернули увагу на “мінуси” і могли покращити роботу компанії, збільшити прибутки та скоротити витрати.
Підприємства, які бажають взяти участь в дослідженні і отримати професійний аналіз діяльності за 2018 рік, мають змогу звернутися до АСУ і надати свої дані.