Яловичина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
47
48
39
37
40
Імпорт
2
2
2
2
2
Виробництво
307
301
291
287
273
– с/г підприємства
74
78
75
69
80
– господарства населення
233
223
216
218
193
Загальна пропозиція
356
351
332
327
314
Експорт
52
45
54
55
50
Споживання
250
261
235
226
223
Втрати
6
6
6
6
5
Кінцеві запаси
48
39
37
40
36
Загальний попит
356
351
332
327
314
Споживання на душу населення
5,8
6,1
5,5
5,4
5,3
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
Свинина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
46
46
50
55
50
Імпорт
5
4
8
36
35
Виробництво
647
640
631
602
637
– с/г підприємства
333
332
312
301
325
– господарства населення
314
308
319
301
313
Загальна пропозиція
698
690
689
693
722
Експорт
47
4
6
2
4
Споживання
592
623
615
628
652
Втрати
13
13
13
13
13
Кінцеві запаси
46
50
55
50
53
Загальний попит
698
690
689
693
722
Споживання на душу населення
13,8
14,6
14,5
14,8
15,5
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо свійської птиці (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
82
83
95
81
112
Імпорт
63
85
121
133
135
Виробництво
1 144
1 167
1 185
1 259
1 306
– с/г підприємства
968
992
1 014
1 085
1 156
– господарства населення
176
174
171
174
150
Загальна пропозиція
1 289
1 335
1 400
1 472
1 553
Експорт
182
242
273
331
410
Споживання
999
973
1 020
1 002
1 004
Втрати
24
25
26
28
29
Кінцеві запаси
83
95
81
112
110
Загальний попит
1 289
1 335
1 400
1 472
1 553
Споживання на душу населення
23,3
22,8
24,0
23,7
23,8
* прогноз
Інше м’ясо (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
2
2
2
2
2
Імпорт
0
0
0
0
0
Виробництво
35
34
34
34
34
– с/г підприємства
2
1
2
2
2
– господарства населення
34
32
33
33
33
Загальна пропозиція
38
36
36
36
36
Експорт
0
0
0
0
0
Споживання
35
33
33
33
33
Втрати
1
1
1
1
1
Кінцеві запаси
2
2
2
2
2
Загальний попит
38
36
36
36
36
Споживання на душу населення
0,8
0,8
0,8
0,8
0,8
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
177
179
186
175
203
Імпорт
70
92
131
171
172
Виробництво
2 133
2 141
2 140
2 182
2 250
– с/г підприємства
1 376
1 404
1 402
1 457
1 562
– господарства населення
757
737
738
726
688
Загальна пропозиція
2 380
2 412
2 457
2 528
2 626
Експорт
281
291
334
388
464
Споживання
1 876
1 891
1 904
1 889
1 913
Втрати
44
45
45
47
48
Кінцеві запаси
179
186
175
203
201
Загальний попит
2 380
2 412
2 457
2 528
2 626
Споживання на душу населення
43,8
44,3
44,8
44,7
45,4
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.
Субпродукти (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
14
14
13
14
14
Імпорт
29
24
24
28
28
Виробництво
166
163
160
155
157
– ВРХ
62
61
59
58
55
– свиней
101
100
99
94
100
– інші
3
3
3
3
3
Загальна пропозиція
209
202
197
196
199
Експорт
4
7
9
6
7
Споживання
183
174
167
169
171
Втрати
8
7
7
7
7
Кінцеві запаси
14
13
14
14
13
Загальний попит
209
202
197
196
199
Споживання на душу населення
4,3
4,1
3,9
4,0
4,1
* прогноз
Тваринний жир (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
9
8
8
10
9
Імпорт
56
45
54
60
60
Виробництво
63
62
61
59
60
– ВРХ
16
16
15
15
14
– свиней
46
45
45
43
45
– інші
1
1
1
1
1
Загальна пропозиція
128
115
123
128
129
Експорт
8
0
0
0
0
Споживання
107
103
109
115
115
Втрати
5
4
5
5
5
Кінцеві запаси
8
8
10
9
9
Загальний попит
128
115
123
128
129
Споживання на душу населення
2,5
2,4
2,6
2,7
2,7
* прогноз
М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
200
202
207
198
226
Імпорт
155
161
209
259
260
Виробництво
2 361
2 367
2 362
2 396
2 468
Загальна пропозиція
2 717
2 729
2 778
2 853
2 954
Експорт
293
298
343
395
471
Споживання
2 166
2 167
2 180
2 173
2 199
Втрати
57
56
57
59
61
Кінцеві запаси
202
207
198
226
223
Загальний попит
2 717
2 729
2 778
2 853
2 954
Споживання на душу населення
50,6
50,8
51,3
51,4
52,2
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.