Ужгородка

Новини Закарпаття

Органічний цукор витісняє натуральний

З кожним роком виробництво кондитерських виробів з натуральним цукром зменшується, а от з органічним збільшується. Так відбувається через популяризацію тренду здорового способу життя. Окрім того, підвищується попит шоколаду та жувальних цукерок, особливо в азійських країнах, адже вони прагнуть бути схожими на європейців.

Також у виробництві кондитери збільшується використання білкових інгредієнтів, відбувається мінімізація продовольчих відходів та переважає тренд екологічного пакування.

«Найпопулярнішими серед споживачів залишаються вироби з борошна, які приваблюють своєю ціною. За ними в рейтингу йдуть цукрові вироби, які значно дешевші за шоколадні аналоги і на останньому місці – вироби з шоколаду», – зазначає директор Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал.

Найперспективнішими для України імпортерами кондитери є Нігерія, Туркменістан та Філіппіни.

До речі, у І півріччі 2017 року, після різкого падіння в 2014-2016 роках, експорт кондитерських виробів зріс на 11% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 р. Причиною зростання став активний процес переорієнтації експортерів кондитерських виробів на нові, часто не традиційні для України міжнародні ринки після втрати ринку збуту в Росії.

За останній рік найбільше виріс експорт кондитерських виробів з України до Іспанії, Узбекистану та Угорщини – понад 220%, Білорусі, США, ОАЄ та Іраку – приблизно 170%, Польщі, Болгарії та Естонії – приблизно 140%. Найбільшим експортером, за обсягами експорту у січні-липні 2017р., стала корпорація «Рошен», яка експортувала 47,3 тис.т. Друге місце зайняв «Бісквіт-шоколад» – 11,6 тис.т, третє – «Монделіс Україна» –10,8 тис.т.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору