Яловичина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
47
48
39
37
40
Імпорт
2
2
2
2
2
Виробництво
307
301
291
288
294
– с/г підприємства
74
78
75
69
69
– господарства населення
233
223
216
218
225
Загальна пропозиція
356
351
332
327
335
Експорт
52
45
54
55
50
Споживання
250
261
235
226
238
Втрати
6
6
6
6
6
Кінцеві запаси
48
39
37
40
42
Загальний попит
356
351
332
327
335
Споживання на душу населення
5,8
6,1
5,5
5,4
5,7
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
Свинина (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
46
46
50
55
50
Імпорт
5
4
8
36
33
Виробництво
647
640
631
604
594
– с/г підприємства
333
332
312
302
318
– господарства населення
314
308
319
302
276
Загальна пропозиція
698
690
689
695
677
Експорт
47
4
6
2
4
Споживання
592
623
615
630
614
Втрати
13
13
13
13
13
Кінцеві запаси
46
50
55
50
47
Загальний попит
698
690
689
695
677
Споживання на душу населення
13,8
14,6
14,5
14,9
14,6
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо свійської птиці (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
82
83
95
81
112
Імпорт
63
85
121
133
138
Виробництво
1 144
1 167
1 185
1 259
1 330
– с/г підприємства
968
992
1 014
1 085
1 144
– господарства населення
176
174
171
174
186
Загальна пропозиція
1 289
1 335
1 400
1 472
1 579
Експорт
182
242
273
331
420
Споживання
999
973
1 020
1 002
1 026
Втрати
24
25
26
28
29
Кінцеві запаси
83
95
81
112
104
Загальний попит
1 289
1 335
1 400
1 472
1 579
Споживання на душу населення
23,3
22,8
24,0
23,7
24,4
* прогноз
Інше м’ясо (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
2
2
2
2
2
Імпорт
0
0
0
0
0
Виробництво
35
34
34
35
35
– с/г підприємства
2
1
2
2
2
– господарства населення
34
32
33
33
33
Загальна пропозиція
38
36
36
37
37
Експорт
0
0
0
0
0
Споживання
35
33
33
34
34
Втрати
1
1
1
1
1
Кінцеві запаси
2
2
2
2
2
Загальний попит
38
36
36
37
37
Споживання на душу населення
0,8
0,8
0,8
0,8
0,8
* прогноз
Примітки: без урахування субпродуктів і жиру; імпорт і експорт – у перерахунку на вагу туші.
М’ясо (без субпродуктів і жиру, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
177
179
186
175
204
Імпорт
70
92
131
171
173
Виробництво
2 133
2 141
2 140
2 185
2 252
– с/г підприємства
1 376
1 404
1 402
1 458
1 532
– господарства населення
757
737
738
727
720
Загальна пропозиція
2 380
2 412
2 457
2 531
2 629
Експорт
281
291
334
388
474
Споживання
1 876
1 891
1 904
1 892
1 911
Втрати
44
45
45
47
49
Кінцеві запаси
179
186
175
204
195
Загальний попит
2 380
2 412
2 457
2 531
2 629
Споживання на душу населення
43,8
44,3
44,8
44,7
45,4
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.
Субпродукти (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
14
14
13
14
14
Імпорт
29
24
24
28
28
Виробництво
166
163
160
155
155
– ВРХ
62
61
59
58
59
– свиней
101
100
99
94
93
– інші
3
3
3
3
3
Загальна пропозиція
209
202
197
197
197
Експорт
4
7
9
6
7
Споживання
183
174
167
169
169
Втрати
8
7
7
7
7
Кінцеві запаси
14
13
14
14
14
Загальний попит
209
202
197
197
197
Споживання на душу населення
4,3
4,1
3,9
4,0
4,0
* прогноз
Тваринний жир (тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
9
8
8
10
9
Імпорт
56
45
54
60
60
Виробництво
63
62
61
59
58
– ВРХ
16
16
15
15
16
– свиней
46
45
45
43
42
– інші
1
1
1
1
1
Загальна пропозиція
128
115
123
128
127
Експорт
8
0
0
0
0
Споживання
107
103
109
115
113
Втрати
5
4
5
5
5
Кінцеві запаси
8
8
10
9
9
Загальний попит
128
115
123
128
127
Споживання на душу населення
2,5
2,4
2,6
2,7
2,7
* прогноз
М’ясо (включаючи субпродукти й жир, тис. тонн)
2015
2016
2017
2018
2019*
Початкові запаси
200
202
207
198
227
Імпорт
155
161
209
259
261
Виробництво
2 361
2 367
2 362
2 399
2 465
Загальна пропозиція
2 717
2 729
2 778
2 856
2 952
Експорт
293
298
343
395
481
Споживання
2 166
2 167
2 180
2 176
2 193
Втрати
57
56
57
59
61
Кінцеві запаси
202
207
198
227
218
Загальний попит
2 717
2 729
2 778
2 856
2 952
Споживання на душу населення
50,6
50,8
51,3
51,5
52,1
* прогноз
Примітки: імпорт і експорт яловичини й свинини – у перерахунку на вагу туші.